Perfecte relaties opbouwen met redacties? Zo doe je dat

Julia Wang

Leestijd 1-2 minuten | PR

PRRRRRRRR visual relaties met redeacties opbouwen

Als organisatie wil je dat jouw persberichten opgepikt én geplaatst worden. Dat doe je ten eerste door goede berichten te schrijven die aantrekkelijk zijn voor de doelgroep. Berichten met nieuwswaarde die oprolbaar zijn. Maar er is nog iets dat niet te missen is in een goede PR-strategie. Relaties opbouwen met redacties!

Inboxen van redacties stromen over. Elke dag. Hoe zorg je dan dat je bericht opvalt? Ga je het bericht meerdere keren sturen met een reminder? Ga je nabellen om je bericht alsnog onder de aandacht te brengen? Nope. Doe dat alsjeblieft niet. Tijdens mijn interviews vroeg ik aan redacteuren wat ze belangrijker vonden: relaties opbouwen of berichten pushen? Zij gaven zonder twijfel als antwoord: relaties opbouwen. Het is dus slim om te weten waar journalisten op aanslaan en hoe ze werken. Zodra je dit weet, kun je actief werken aan een goede verstandhouding met redacteuren van media-outlets die interessant zijn voor jouw doelgroep. En dan sla je met je persberichten de plank niet zo gauw mis.

Oké, relaties opbouwen met redacties klinkt vrij logisch. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde events bezoeken, kijken of je een keer een kennismakingsgesprek kunt inplannen om jouw nieuwtje exclusief te delen via een interview. Maar in corona-tijd gaat dat her en der wat moeilijker. En eerlijk is eerlijk: zoveel tijd hebben journalisten nu ook weer niet. En om nou een redacteur te stalken op een event… Iets zegt me dat dat averechts werkt.

Deze infographic laat in duidelijke stappen zien wat je kunt doen om je relaties met redacties te versterken, te verbeteren én te onderhouden. Ik kan je al zeggen dat inzicht krijgen in je doelgroep – en de redacteuren die je doelgroep bedienen van nieuws – essentieel is! Dus: Hier is de infographic!

Wat is jouw geheim voor het bouwen van relaties met redacties? Pak jij het anders aan? Of ben je zelf een redacteur en wil je graag een andere manier benaderd worden door pr-bureaus? Neem gerust contact met ons op of bezoek ons op kantoor, want wij zijn nieuwsgierig naar hoe jij te werk gaat!